L. Ďuriš Nicholsonová zvažuje odchod zo strany SaS, oznámila to aj členom

Zdieľaj článok:
Prepošlite článok emailom

Vážení priaznivci DAV-u DVA

Väčšina našich čitateľov má silné sociálne cítenie a hlási sa k zdravému vlastenectvu. Čakajú nás zásadné politické udalosti - referendum o predčasných voľbách a následne zásadný boj o ďalších charakter našej spoločnosti.

V DAV-e DVA stojíme na Vašej strane. Pre pravidelných prispievateľov okrem iného pripravujeme aj špeciálne benefity: vypnutie reklamy, výrazné zľavy v e-shope INLIBRI, podielovú knihu a iné... Vernostný program zverejníme v apríli.

Ak chceme naďalej rásť, nebude to možné bez vybudovania silnej podpornej komunity. Staňte sa jej členom, pomôžte nám v tomto úsilí tým, že budete pravidelne finančne podporovať DAV DVA.

Podporte nás pravidelnou sumou, 4, 6, alebo 10 a viac eur mesačne..
Číslo účtu: IBAN: SK72 8330 0000 0028 0108 6712


Bratislava 10. februára (TASR) – Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová zvažuje odchod z SaS. Podľa informácií TASR mala v utorok (9.2.) povedať členom vedenia SaS, že zo strany odchádza. TASR oslovila Ďuriš Nicholsonovú, tá však nateraz informáciu komentovať nechcela. Rovnako informáciu nechcela komentovať strana.


      Predsedníčku poslaneckého klubu SaS Annu Zemanovú by odchod Ďuriš Nicholsonovej mrzel. „Keď by takáto situácia nastala, určite by ma to veľmi mrzelo, ale nikoho nemôžete nútiť aby bol členom nejakej politickej strany,“ povedala pre TASR s tým, že Ďuriš Nicholsonová je skúsená politička, uvedomuje si politickú zodpovednosť a aj vzhľadom na aktuálnu situáciu sa preto nedá vylúčiť, že nad niečím takým uvažuje.


      Štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus (SaS) podľa vlastných slov verí, že k tomu nedôjde. „Urobím všetko čo je v mojich silách, aby sa to nestalo,“ povedal s tým, že odchod Ďuriš Nicholsonovej by bola škoda.


      K situácii došlo po spore medzi Ďuriš Nicholsonovou a vicepremiérkou pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronikou Remišovou (Za ľudí) v súvislosti s eurofondami. Europoslankyňa v pondelok (8.2.) informovala na tlačovej konferencii, že Slovensko prišlo nenávratne o miliardu eur z eurofondov, pretože do konca roku 2020 nezabezpečilo v Európskom fonde regionálneho rozvoja jej realokáciu. To odmietla Remišová s tým, že na tlačovej konferencii Ďuriš Nicholsonovej odznelo mnoho zavádzajúcich informácií a že nie je pravda, že by Slovensko miliardu eur z eurofondov nerealokovalo na boj s ochorením COVID-19.


      Tému následne riešili lídri koaličných strán aj na koaličnej rade, kde sa mal predseda SaS Richard Sulík za situáciu ospravedlniť. Téme sa mali ďalej venovať na najbližšom stretnutí, kde si mali informácie vyjasniť aj s Ďuriš Nicholsonovou.

Odoberajte prehľadný sumár článkov - 1x týždenne


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *