1961 vyliečených, tri aktuálne komentáre politológa

Zdieľaj článok:
Prepošlite článok emailom

Vážení priaznivci DAV-u DVA

Väčšina našich čitateľov má silné sociálne cítenie a hlási sa k zdravému vlastenectvu. Čakajú nás zásadné politické udalosti - referendum o predčasných voľbách a následne zásadný boj o ďalších charakter našej spoločnosti.

V DAV-e DVA stojíme na Vašej strane. Pre pravidelných prispievateľov okrem iného pripravujeme aj špeciálne benefity: vypnutie reklamy, výrazné zľavy v e-shope INLIBRI, podielovú knihu a iné... Vernostný program zverejníme v apríli.

Ak chceme naďalej rásť, nebude to možné bez vybudovania silnej podpornej komunity. Staňte sa jej členom, pomôžte nám v tomto úsilí tým, že budete pravidelne finančne podporovať DAV DVA.

Podporte nás pravidelnou sumou, 4, 6, alebo 10 a viac eur mesačne..
Číslo účtu: IBAN: SK72 8330 0000 0028 0108 6712


1961

Podľa Národného centra zdravotníckych informácií sa k 9.11.2020 vyliečilo 1961 pacientov z ochorenia COVID-19, pribudlo 1 051 nových prípadov. Nebudem sa venovať tomu, na základe čoho, alebo akým spôsobom sa pacienti vyliečili. Neriešim ani to, či označenie pozitívneho človeka (bezpríznakového) za pacienta resp. chorého je korektné. Pozornosť chcem sústrediť na číslo 1961, pretože sa o ňom hovorí málo, alebo vôbec. 1961 je jednoznačne najvyšším denným počtom VYLIEČENÝCH ľudí od začiatku šírenia koronavírusu na Slovensku, teda od marca 2020. Média naďalej sústreďujú pozornosť na negatívne informácie. Ide o aplikáciu selektívneho výberu. Rovnako podstatné, ako to, čo v správach a novinách nájdeme, je aj to, čo v nich nie je. Jednou z foriem selekcie je účelové zamlčanie, prípadne poskytnutie informácie bez adekvátneho dôrazu.

Výber dnešných titulkov (9.11.2020):

Aktuality: Koronavírus ONLINE: Pribudlo 1051 nových prípadov.
Premiér rokuje o otváraní prevádzok

TA3: Máme už takmer 400 obetí, pribudlo vyše tisíc nakazených

Pravda: Na Slovensku pribudlo 1051 infikovaných. Covid-19 podľahlo ďalších 24 ľudí

Hospodárske noviny: Koronavírus na Slovensku: Oznámili 24 úmrtí, testy zistili vyše tisíc nakazených

TV noviny: Pribudlo ďalších 24 obetí koronavírusu a vyše 1000 nových pozitívnych

Médiá zvyčajne upravujú správy tak, aby priťahovali pozornosť. Cieľom je zvyšovať pozornosť a vyvolávať emócie.

CELOPLOŠNÉ TESTOVANIE

1. Tento pojem (celoplošné testovanie) je prebratý od Ozbrojených síl, ale keďže nie sme vojenskou diktatúrou, tak by sme mali hovoriť o celoštátnom testovaní.

2. Výsledok projektu sa dá interpretovať rôznymi spôsobmi. Štatistiky sú veľmi dobrým nástrojom manipulácie. Ide o tzv. Spin doctoring, pomocou ktorého sa používajú klamlivé techniky a manipulačné metódy. Matovič dnes na tlačovke povedal, že celoplošným testovaním sme zachytili 1,06% infekčných ľudí. Pravdou je, že antigénové testy nezachytávajú infekčnosť. Virológ z Biomedicínskeho centra SAV Boris Klempa už na to Matoviča upozornil. „Považujem za veľmi nešťastné vyjadrenia o tom, že negatívny test hovorí o tom, že človek nie je infekčný a takisto nešťastné sú aj vyjadrenia o tom, že týmto testom vychytávame infekčných ľudí“, povedal Klempa v prezidentskom paláci. Na tomto sa zhodujú viaceré vedecké kapacity. Dôvod prečo tieto štatistiky predstavuje verejnosti politik a nie vedec je jednoduchý. Politik môže povedať že 2+2 je menej ako 5. Vedec musí konštatovať, že 2+2 sú 4.

Matovič ďalej povedal, že PCR testami dokážeme denne identifikovať 2,5 tisíc ľudí, ale za jeden víkend sme dokázali identifikovať výrazne viac. Matovič už nepovedal, že PCR testy sú zo všetkých existujúcich metód jednoznačne najpresnejšie a najspoľahlivejšie. Rovnako nepovedal, že pomocou PCR testov dokážeme denne odhaliť cca 2,5 tisíc pozitívnych, ale z priemerného denného počtu cca 12 tisíc testov. Treba jasne poznamenať, že na celoštátnom testovaní sa zúčastnilo viac ako 3,6 milióna ľudí a identifikovali sme nepresným spôsobom len 1,06% ľudí, teda 38 359 osôb !!! Tiež nepovedal to, že do celoštátneho testovania bolo zapojených niekoľko desiatok tisíc ľudí z hľadiska organizácie – Ozbrojené sily, dobrovoľníci, hasiči, Policajný zbor, zdravotníci atď. Z finančného hľadiska táto akcia stála niekoľko stoviek miliónov Eur. Samosprávy, zatiaľ, nevedia presne vyčísliť finančné výdavky. Tiež sa veľmi nehovorí o tom, že sklady štátnych hmotných rezerv sú po tejto víkendovej akcii vyprázdnené.

3. To, či bolo testovanie naozaj úspešné budeme vedieť možno o 2 týždne. Ak to potom, nie politici, ale príslušní experti budú vyhodnocovať pozitívne, tak si Matovič zaslúži uznanie.

4. Všetky zložky – záchranárske, dobrovoľné, zdravotnícke, bezpečnostné, silové a v neposlednom rade samosprávy zvládli akciu špičkovo a vďaka svojim schopnostiam. Nie kvôli Matovičovi, ale napriek Matovičovi.

K TESTOVANIU

➡️ Celoplošné testovanie nie je zadarmo!!! Zaplatia ho všetci daňoví poplatníci. Keď Fico hovoril, že vlaky sú zadarmo, tak Sulík šomral, že to nie je pravda. Teraz je ticho. Všetci vieme prečo.

➡️ Dobrovoľné testovanie minimálne pre pracujúcich bolo povinné. Logicky, keď je niečo dobrovoľné, tak nemôže hroziť sankcia.

➡️ Politických káuz, lapsusov, intríg je dennodenne toľko, že sa začínajú štandardizovať. Jedna vec sa prekrýva druhou. Pomaly sa otupuje kritické myslenie.

A dlho by som mohol pokračovať.

? Mediálna manipulácia je aktuálne enormná, priam desivá. Špecializoval som sa na mediálno-manipulačné techniky v politike a médiách. Podnetov na vedecké skúmanie a odhaľovanie nástrojov propagandy pri sledovaní súčasných spoločenských a mediálnych informácií je extrémne množstvo.

VB, autor je politológ

Odoberajte prehľadný sumár článkov - 1x týždenne


9 thoughts on “1961 vyliečených, tri aktuálne komentáre politológa

  • 10. novembra 2020 at 17:22
    Permalink

    Dobrým študijným materiálom je zákon 20/1966 Zb. o starostlivosti o zdravie ľudu:
    https://www.noveaspi.sk/products/lawText/1/30813/1/2/zakon-c-20-1966-zb-o-starostlivosti-o-zdravie-ludu/zakon-c-20-1966-zb-o-starostlivosti-o-zdravie-ludu
    Je tam všetko, čo je treba na zvládanie epidémie. Pred vyše 50 rokmi sa na to myslelo, sú tam všetky opatrenia, ktoré dnes objavujú ako „Ameriku“. Okrem „celoplošného testovania“. Nie že by sa nerobilo, sám som ich niekoľko zažil. Ale robili sa organizovane, bez hystérie a hlavne – zapadali do celkového systému.
    V zákone o starostlivosti o zdravie ľudu je dobré si všimnúť aspoň hneď prvý paragraf a človek hneď pochopí, prečo po plyšovom prevrate tento zákon zrušili medzi prvými. Za zdravie ľudu boli spoluzodpovedné všetky organizácie, všetci zamestnávatelia a ľudia mali právo aktívne sa na ochrane zdravia zúčastňovať a kontrolovať systém.
    Dnes je každý za svoje zdravie zodpovedný sám, samozrejme až ako posledná priorita po splnení pracovných povinností zamestnávateľovi, a ešte nás nejaký podvodne vyštudovaný narcis môže „plošne“ trestať za chyby vlády.

    Reply
  • 10. novembra 2020 at 18:00
    Permalink

    TAK, tak!!!

    Prehrabávala som sa medzi komentármi na FB a zaujali ma tieto MÚDRE otázky jednej diskutérky:

    Podala si sťažnosť za to, že ťa Matovič donútil ísť na testy pod nátlakom a proti tvojej vôli?
    Podala si sťažnosť, že si nepodpisovala žiadny informovaný súhlas, napriek tomu ti niekto pod skafandrom vykonal invazívne vyšetrenie?
    Podala si sťažnosť, že sa ti v nose špárala anonymná osoba, ktorá nemala na sebe žiadnu menovku, ani názov pracoviska kde ako zdravotník pracuje?
    Si si istá, že ti invazívne vyšetrenie robil lekár?
    Podala si na Úrad pre ochranu osobných údajov sťažnosť, že si anonymná osoba v odbernom mieste opísala tvoje osobne údaje z OP a nepýtala od teba súhlas na ich spracovanie?!
    Vieš kam sa podeli tvoje citlivé osobné údaje? Vieš kto ich spravuje, v akom rozsahu a ako dlho a na aký účel?
    Ak ťa Matovič nedonútil ísť na testy podala si sťažnosť, že ako zdravú ťa držal zatvorenú 14 dní doma a zneužil tak právomoci verejného činiteľa?
    Podala si sťažnosť, že si si nemohla z pošty vybrať list, dobierku, či dôchodok?
    Podala si sťažnosť, že ťa nepustili do obchodu nakúpiť si základné potraviny, či drogériu?
    Podala si sťažnosť na komoru lekárov, že si našla na dverách ambulancie oznam, že bez modrého zdrapu ťa neošetria, alebo nevypíšu recept?
    Na koľkých protestoch si už bola? Lebo ich bolo viac…
    Prečo nie je na GP už 3 600 000 TO za to, že Matovič pod hrubým nátlakom a vyhrážkami zo straty zamestnania, poťažme domáceho väzenia, donútil zdravých ľudí ísť na invazívne vyšetrenie…?

    Reply
  • 11. novembra 2020 at 9:53
    Permalink

    Pán Vašek, nedá sa nesúhlasiť s tým, čo ste napísali. Áno, tolerujeme vládu TERORU! A ešte si aj vyhrávame na vlastnom pohrebe, tancujeme, papkáme koláčiky, posluhujeme za judášsky groš.
    A pochvaľujeme si ako sa ministri a premiér TERORU starajú o naše zdravie.
    KOLABORUJEME s FAŠISTAMI!!!
    Ale NIE VŠETCI !!! A nie všetci dobrovoľne!!!
    A to, čo ste zverejnili, cit.:
    Jak sami vidíte, už to není jenom Matovičova vláda, ale do vynucování testování se už zapojují i firmy na Slovensku, které jsou v německém vlastnictví. Vytváření útlaku a útisku na pracovníky, aby se nechali testovat pořád dokola testy, jejichž spolehlivost je sporná, je pouze předehrou pro příští rok, až bude na trhu vakcína. Tyto papíry na nástěnkách zůstanou, jenom se změní jediné slovo, namísto “testovat” tam bude “vakcinovat”.

    Nejprve to začíná vynucováním testů, což povede k tlaku na celoplošná očkování, která sice nebudou “povinná”, ale kdo nebude očkovaný, bude se muset 1x týdně do konce života nechat testovat. A to vydrží jen málokdo, nakonec akceptuje vakcínu.

    Tak to cítim aj ja.
    VZOPRÚ SA SLOVÁCI ???

    Reply
  • 11. novembra 2020 at 12:06
    Permalink

    Matovič v statuse:
    „Zvlášny pocit mať za opozíciu mafiu a navyše kolaborujúcu s fašistami. Taký svetovo unikátny … nebojte, vyčistíme to pekne od podlahy.“

    Názor jedného „múdrosráča“:
    Zvláštny pocit, keď ten, kto sa správa ako fašista, nadáva niekomu do fašistov.
    Zvláštny pocit, keď ten, kto sa správa ako mafián, nadáva niekomu do mafiánov.
    ŠPINAVÁ METLA podlahu nepozametá, iba ju zasviní!!!

    P.S. Máme ministerstvo obrany občanov SR alebo ministerstvo teroru? Komu má slúžiť armáda???
    Máme políciu, ktorá má chrániť a pomáhať občanom SR alebo políciu, ktorá má chrániť a
    pomáhať TYRANOVI, ktorý porušuje ÚSTAVU SR ???
    Je armáda a polícia platená z Matovičových daní alebo z daní OBČANOV SR???
    Komu má slúžiť prezidentka, Matovičovi a jeho kumpánom alebo OBČANOM SR???

    Reply
    • 11. novembra 2020 at 17:49
      Permalink

      Dobré otázky. A dalo by sa pokračovať:
      Potrebujeme vládu na to, aby politicky riadila nás, alebo na to, aby odborne riadila štát?
      Vidíme už konečne, aké je nebezpečné, keď legislatívna moc (NRSR) poslušne schvaľuje zákony tak, ako ju výkonná moc potrebuje? Aké je nebezpečné, keď predseda jednej strany fakticky ovláda všetky štátne orgány?
      Vráťme sa k ostrakizmu!

      Reply
  • 11. novembra 2020 at 19:40
    Permalink

    A hnutie OĽANO spolu s NOVA, Kresťanskou úniou a Zmenou zdola má nahlásené zhromaždenie na Deň boja za SLOBODDU a DEMOKRACIU.
    Tak ja neviem.
    Vtip roka!

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *